POMEN ŠPORTA IN TELESNE AKTIVNOSTI

Stres in izgorelost imata pomembne posledice na posameznikovo počutje in zdravje, kar je tesno povezano z delovanjem njegovega telesa. Oslabelost, zakrčenost, gibalne omejitve in bolečine so tipične posledice vpliva stresa. Gibanje in šport ponujata bogato paleto možnosti za preventivo in zmanjšanje posledic stresa na naše telo. Vse negativne posledice stresa na stanje telesa lahko človek uspešno odpravi ali vsaj bistveno zmanjša z vadbo za moč, gibljivost in ravnotežje, skratka z rekreacijo. Slednja pa ima seveda tudi vrsto drugih pozitivnih učinkov na telo in duha.

Upravičeno se postavlja vprašanje, kje začeti glede na posameznikove rekreativne navade in sposobnosti. Prvi korak v športnem delu sistema A-LIFE je analiza, kjer se glede na uporabnikove želje in rekreativne navade oblikujejo predlogi za rekreacijo. Sistem ponuja vadbene programe za vzdržljivost, moč, gibljivost in ravnotežje. V množici vaj in aktivnosti bo uporabnik našel multimedijsko podprte opise vaj in navodila za njihovo pravilno izvajanje.

Programu lahko uporabnik sledi tudi na mobilni aplikaciji, ki bo z njim praktično povsod: pri teku, hoji, kolesarjenju, fitnesu, doma, v službi, na potovanju in drugje. Če ima uporabnik željo po bolj izdelanih in individualiziranih programih, se lahko preko foruma obrne tudi na naše vrhunske športne strokovnjake.